onsdag, oktober 07, 2009

Hello from Oxford!

Tenkte eg sko gi et lide livstegn her fra England, nærmere sagt Oxford, det e nemlig i Oxford me befinne oss for tiå! Ein virkelig sjarmerande by kor tradisjoner står veldi sterkt, fasinerende engelskmenn, har det vært slik de siste 300 årene så trenger vi jo ikke forandre på det!
Men landskapet e veldi stilig, alle huså har omtrent samme farge, grågulig murstein, det nytte ikkje å komma med ein annen farge, men det e bare bra egentlig, for det ser utroli bra ud :)
Landa trygt på heathrow på mandag og reiste direkte til oxford og churhill. Her bur me litt delt, någen på vanlig bed & breakfast, mens vi andre bur på "the mill" hos familien Cunningham! Her må eg bare sei at det e heilt fantastisk, for en utroli flott familie og for et utroli stilig hjem! De har en skikkelig gammel og gjennomført stil i dette huset, heilt utrolig, må rett og slett bare oppleves trur eg :) De har pussa opp ei gammale mølle og gjort det til et heim for seg sjøl og for mange andre. I dette huset foregår det mange konferanser for studenter og mye studentarbeid, utroli mye flott arbeid.

Ellers har dagene til nå gått i undervisning mest innen område ateisme, hvordan kan vi møte ateister og hvordan forsvare vår tro imøte med de!
Igår hadde me fokus på C.S.Lewis (Forfatter av bl.annet Narnia bøkene :)
og hans arrgumenter mot ateismen, han sjøl var jo en ateist som ble kristen, og har derfor tenkt gjennom dette nøye! Forleseren var Phillip Vander Elst, utroli inspirende og høre på han, dyktig mann!
På ettermiddagen reiste vi inn til Oxford by og fikk en liten omvisning i byen men spesielt på forskjellige universitet og vi var på C.S.Lewis's college, stilig :) Vi fikk også litt tid til på bokhandelen "Blackwell" Englands største bokhandel, og jammen var den stor :)
Kvelden blei avslutta på stampuben til C.S.Lewis, The Eagel and Child, stort, hehe!

Idag har vi hatt forlesning med John Lennox, ein veldi kjent og foreleser innen område ateisme, han kan så utroli mye! Veldi spennande og hørra på han men kjente någe av det blei litt for dypt og innvikla for min del, men oi for en kunnskap han har! Etter han var det Richard Cunningham som hadde forelesning om Phillip Pullman (forfateren av triologien Den mørke materien --> Det gylne kompass) veldi spennande!

Nå i skrivende stund har vi litt fritid, så då benytte eg tiå til å oppdatere bloggen og ellers bare slappe av, det e intense dager med mye informasjon på kort tid, så hjernen trenge tid til å absorbere alt :)
Litt bilder fra turen så langt:

En typisk Engelskmann :)

Bjørn & Phillip Vander Elst (i grønn jakke)

Strenge college regler, hehe! Her e me foresten ved C.S.Lewis sitt college, her drev han og underviste elever!

C.S.Lewis

"The mill" huset vi bor i :)

Kjøkkenet :)
Ja vi har det heilt topp her, har fått opplevd mye allerede, og ennå har me ein del dagar igjen, konge! Imårå ska me igang med populærkulturen og vi får besøk av Krish Kandiah, blir spennande, eg glede meg veldi til det!

3 kommentarer:

R'n'B sa...

Å, so gøy!!! åso få bu m Cunningham-folka! Fytti! Kos deg, og hels t Elisabeth og sei at eg har overført 50kr...:)

Marianne sa...

Eg har funnet ut koffor Kåre liker så godt england...Det er nettopp fordi, som du så fint beskriver, at ting ikke trenger å forandres på. Liker det trygge gode gamle..:) Måtte smile litt..han kaller jo seg tross alt for ANGLOFIL!

Silje sa...

Nice, nice, nice, nice, nice Helene!!!!